Vertrouwenspersoon voor werknemers

Heb je op je werk te maken met ongewenst gedrag? Dat is vervelend en nooit acceptabel, zeker niet op de werkvloer. Heb je hulp nodig? Blijf er niet mee zitten. Je kunt een beroep doen op mij als vertrouwenspersoon. Dat kan gaan over (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, discriminatie of pesten.

Ik ben opgeleid om jou te begeleiden bij een melding. Ik ben integer, kan goed luisteren en garandeer vertrouwelijkheid. Mijn werkwijze is als volgt:

  • Je kunt telefonisch contact opnemen voor een afspraak, ook op een andere locatie dan je werk
  • Je kunt mij vrijuit je verhaal vertellen in alle vertrouwelijkheid en geheimhouding (tenzij er sprake is van een strafbaar feit).
  • Als je eraan toe bent, gaan we de mogelijke oplossingsrichtingen verkennen. Jij kiest welke oplossing het beste bij jou en de situatie past
  • Ik help je met het uitwerken van de oplossing, het evalueren of de oplossing resultaat heeft opgeleverd of een andere richting te kiezen.

Ik sta naast je, in dit hele traject! Tot de nazorg behoort dat jij geen negatieve effecten ondervindt van het feit dat je gemeld hebt.

Let op: Mogelijk heeft jouw organisatie al een interne en/of externe vertrouwenspersoon aangesteld, waar afspraken mee gemaakt zijn. Het is handig om vooraf te vragen of je een andere vertrouwenspersoon in kunt schakelen en of de kosten vergoed worden. Als je dit lastig vindt om te bespreken, bel me dan gerust voor ruggespraak.

Bel 06-43 68 53 61 om je verhaal te vertellen of een afspraak te maken. Als ik niet opneem, spreek dan m’n voicemail in. Ik bel je dezelfde dag nog terug.